- Vagy berakod a táskádba a fornettit, vagy átbattyogsz... nézd csak oda a büfébe a túloldalra, mert ez egy ruhatár - mondta Bunkó Biztonsági Őr 007-es jelentőségteljeset csapva a ruhatár hátsó pultjára. Hősünk visszazárva üdítős palackját kissé meghökkenve konstatálta, hogy ily kedvesen megszólították.
- Megváltoztak a szabályok? - kérdezte.
- Nem változtak meg csak kicsit sokat engedtek meg magatoknak... Nézd csak - mutatott felfelé a biztonsági kamerára - ha nem én szólok, akkor küldenek valakit.
- Na és akkor mi van...? - mondta hősünk már elfordulva és útját a szekrények felé véve, mert igencsak elment az étvágya...

Ez a pár sor lehetne éppen egy készülő regény részlete is, de nem. Ezt a furcsa közjátékot nekem kellett megélnem ma a TIK-ben. Furcsállottam már a héten, hogy rendkívül megsokasodtak a biztonságiak az épületben és már látom az értelmét: "Rendszabályozzuk meg a hallgatókat vaskézzel, mert nagyon elkanászodtak!"

Ugyan kit zavart eddig, hogy a hallgatók ott hátul a hátsó ruhatár sosem használt pultját igénybe véve ettek? Miért gondolják azt, hogy könyörületet nem ismerő tekintettel és magatartással eredményesebb lesz a kommunikáció? Honnan veszi az alapot egy egyetemet csak így látott ember, hogy beszóljon az egyetemistáknak? Még jobb kérdés, hogy honnan veszi az alapot ugyanerre úgy, hogy nem is ismer? Kérdések sokasága, mely ágyúként rombolja az amúgy is jelentősen leromlott szimpátiámat az egyetem iránt.

Sok mindent megengedek magamnak... Hmm. Nem gondolnám. Mondjuk attól függ, hogy mi számít soknak. Megengedem magamnak például, hogy egyek ha éhes vagyok, de mocskos szemét módon még azt is, hogy kedves legyek az emberekkel, ha tehetem. ...Most, hogy így belegondolok: dögöljek meg! Ez már tényleg túl van egy pár határon! Ilyen böszmeséget hogy engedhettem meg magamnak?! Ígérem megváltozok... amint orvosoltam az éhezés problémáját


A bejegyzés trackback címe:

https://adamsmind.blog.hu/api/trackback/id/tr93209027

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Ann(gyalk)a · http://anngyalka.blog.hu 2011.09.07. 16:01:05

Sztem ne vedd ennyire a szívedre a pornép beszólásait, ha mondhatok ilyet. Én ugyanis elegánsan megkértem volna szabályzat megmutatására, vagy megkértem volna, h a kamera helyett a "ne egyé' itt vazze" táblára mutogasson... de ne hallgass rám, mert én még nálad is sokkal többet engedek meg magamnak. :-)
süti beállítások módosítása