Music-Review - Roy & Ádám

Címkék: zene ajánló

2011.05.31. 21:56

Valaha megkezdett bejegyzés-sorozatom folytatom. Szándékom hajdan az volt ezzel az írással, hogy bemutassam az általam kedvelt zenészeket, együtteseket és lehetőleg olyanokat, akik szélesebb körben nem ismertek (=ingyen reklám :P). Most egy olyan együttesről szó, amely annyira talán nem is ismeretlen a magyar közönség előtt, hisz számaikat olykor játsszák a rádiók és még egy viszonylag sikeresebb magyar filmhez is adták betétdallal a nevüket.

Ez az együttes nem más, mint a Roy & Ádám (trió), akiket mostanában újra felfedeztem. Az a nagy büdös helyzet, hogy Magyarországon igen csak kisebbségben vannak az igényes és szélesebb körben terjeszthető hangszeres zenét játszók (és befogadók is). A Roy & Ádám véleményem szerint ezen kevesek egyike. Manapság inkább a különféle DJ-k, MC-k meg mindenféle kétbetűs emberek jelennek meg és futnak be kérész életű "szakmai" életet. Nem véletlen ez sem. Ők könnyedebb szórakozást nyújtanak, de gyorsan kifújnak és maradandót szinte sosem tesznek le az asztalra.

Szóval a Roy & Ádám egy olyan zenekar, amelyik tényleg ért ahhoz, amit csinál és igenis van helyük a porondon annak ellenére, hogy a médiában viszonylag keveset szerepeltetik őket. Történetük valahol a 90'-es évek közepén indul, akkor még Tramps nevű együttesben, ahol Roy és Ádám kivételével gyakran cserélődtek a tagok. Aztán 1998-ban külön együttest alapítottak. Első nagy sikerű számuk a 'Csapból is én folyok!', ami nyilván sokaknak ismerős. A zenekar állandó tagjai közé felvette a Békéscsabáról származó Zolit, de nevet nem változtattak, csak mostanság utána rakják, hogy trió. Zolit ez állítólag nem zavarja. Valószínűleg azért, mert a zenekar mint 'Roy & Ádám' lett elterjedt márka, amit lerombolna a változtatás. Mára már több mint 10 évesek és 5 nagylemezen vannak túl. Mindig is fontos volt számukra az élőzene. (Ha nem hiszed, akkor keress rá a YouTube-on és garantálom, hogy egyetlen koncertfelvételt sem találsz, ami playback lenne. És mégis népszerűek... Ki érti ezt...?)

A Roy & Ádám-hoz hasonló zenekarok bizonyítják be nekem, hogy népszerűen nem csak a szerelem/szakítás témáját lehet feldolgozni a dalokban. Álljon is hát itt erre egy ékes példa:


A bejegyzés trackback címe:

https://adamsmind.blog.hu/api/trackback/id/tr482947298

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása