Rabok tovább...

Címkék: zene politika koncert ünnep évforduló

2012.03.15. 11:17

Ismét itt a neves nap. Hogy ez alkalomból billentyűzetet ragadtam, több oka volt: tegnap ünnepi műsor volt a Művelődési házban, ahol felléptünk. A fellépés szerintem elég jól sikerült, bár 2 számban közösködni kellett egy önkormányzati dolgozóval, aki nem volt bekalkulálva és egyszer sem próbáltunk vele (ez azért meglátszott). Róla meg is oszlanak a vélemények az emberek között (igazából nem oszlanak meg). A másik 2 számban szerintem tényleg jól teljesítettünk, bár mindenkitől megkaptam, hogy az ének nem hallatszott eléggé, nem értették a szöveget. Hát... szarul hangosítottunk. Majd legközelebb nagyon oda figyelünk rá. A második dal - ami részben saját szerzeményünk volt erre az alkalomra - szerintem kissé keményre sikeredett, én még várom, hogy ez ügyben is kapunk kritikát. Amúgy ezzel a kis koncerttel ünnepeltük 1 éves születésnapunkat. Öregszünk... :-)

A másik dolog ami miatt írok az szintén a tegnapi megemlékezéshez kötődik, az azon elmondott polgármesteri beszéd. Hát... elég mélabúsra sikeredett. Nem sok lelkesedést tudott adni az embereknek. Nagyon jó párhuzamot talált a Habsburg elnyomók és az Európai Unió között, de szerintem ezt nem érzékeltette eléggé - csak hogy egy kis retorikai kritikám is legyen. A tartalmi kritikám az, hogy egyértelműen Fidesz ízűre sikeredett ez a beszéd. Ez a csúnya rossz Európai Unió követel tőlünk dolgokat és hogy a kurva anyját. A görögökkel is ezt csinálják. Sőt őket és minket is gyűlölnek. Én ezt azért nem mondanám. Inkább csak arról lehet szó - de nem értek hozzá -, hogy van két ország, melyből az egyiket Franciá-nak, a másikat meg Német-nek hívnak és ezt a szerencsétlen uniót ők viszik a vállukon. A mi kis országunk benne a sok kis községgel (mint a mienk) állandóan ezekről az uniós pénzekről álmodik és azt keresi hogyan lehetne lehívni őket a legkönnyebben és elkölteni faszságokra. Na már mos ez mind szép és jó a mi és hozzánk hasonló országok számára, de mint minden mérlegnek, ennek is két nyelve van és ahhoz h egyensúlyban legyen (és a későbbiekben is várhassuk a pénzesőt) a másik oldalra is kell tenni pont akkora összeget. Na ezt a másik oldalt finanszírozzák a franciák és főleg a németek. Ha te vagy én vagy a kedves polgármester pénzt adnánk valamire, akkor valljuk be azt nem csak csupa szívjóságból tennénk, hanem azért várunk is valamit cserébe, amitől a tranzakció nekem is hasznos lesz. No, a németek meg a franciák azt várják, hogy a gazdaságunk stabil növekedési pályára álljon mint az övék, mert akkor mi is szerves részei lehetünk ennek a kibaszott uniónak és kielégítően tudnánk kereskedni velük mindenki előnyére és nem csak a pénzt vinnénk meg nem térülő beruházásokra.

Polgármesterünk kiemelte, hogy nagyon kevés politikus van, aki be mer szólni az Uniónak és bírálni meri őket. Hát igen. Ők azok a politikusok, akik tipikusan mindenkinél mindent jobban tudnak. Orbán Viktornak egy nagyon szép jogász diplomája van, de itt alapvetően gazdasági válság van már régóta és ezt a problémát nem hiszem, hogy jogászok fogják megoldani. Meg lehetne azért szívlelni egy-két tanácsot az Uniótól. És el kéne fogadni azt a régóta fennálló rendet, hogy mindig az osztja a lapot, akinek pénze van. Ez valószínűleg sokakat bosszant és ők el is tolódnak a szélsőségek irányába, de sokkal inkább az lenne a helyes, ha végre szakértő emberekre hallgatva megtalálnánk a módját, hogy teremtsük meg magunknak az alapot, ne mástól kérjük kölcsön. Ha ez megtörténne, akkor már jogosan mondhatnánk - és ezért szerintem az Unió sem sértődne meg -, hogy "rabok tovább nem leszünk".


A bejegyzés trackback címe:

https://adamsmind.blog.hu/api/trackback/id/tr384318180

Trackbackek, pingbackek:

Trackback: A diktátor beszéde 2012.03.16. 08:32:06

Kedves Naplóm!Ezt nem bírom tovább. Félek. Hazámban fasiszta diktatúra van. Hiába próbálnak minket felszabadítani Európa demokratái, mert a Vezér és az ő agymosott hívei ezt nem hagyják. Rajtunk már Dani sem segíthet. Úgy érzem, eljött az idő, hogy nap...

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása