Választási értékelő - Reloaded

Címkék: politika

2010.04.26. 23:13

Nos, tegnap megvolt a második menet is. Ismét nem hozott nagy meglepetést. Fideszék tovább növelték előnyüket a többiek rovására és az az igazság, hogy ez egy kissé aggasztó.

A Fidesz a tegnapi nap folyamán világcsúcsot állított fel: több mint 68%-os győzelmet aratott. Ez igazán szép és még majdnem mondanám is hogy elismerésem, de hát ez... hogy is fogalmazzak szépen... nem az ő munkájuk eredménye. Majdhogy nem inkább a nem-munkájuk eredménye. Ez így furán hangozhat, de úgy gondolom, hogy ha a kedves választó polgárok a dolgok mélyére néznek láthatják, hogy igazam van. Nem véletlen, hogy elég kevés volt a konkrétum a párt programjában, valamint az sem, hogy nem voltak hajlandóak miniszterelnöki vitára (na persze ez Bokrosékon és az LMP-n kívül a többi pártra is igaz). A Fidesz nagyon okosan rájött arra, hogy ha kinyitja a száját, akkor csak fogyasztani fogja a rászavazók táborát. Így - nem túl fair módon, de - csendben maradt és gyakorlatilag az ölébe hullott a győzelem, mint már korábbról ismert, a nagy többség számára elfogadható pártnak.

Meglett a hőn áhított kétharmados többség, amivel még poénkodott is a szavazás után Kósa Lajos, miszerint ha Magyarországon az angol választási rendszer működne, akkor csak fideszes képviselő ülne a Parlamentben. Mit ne mondjak az tényleg kurva jó lenne... :S Így is gyakorlatilag egyeduralmi helyzetbe hozták magukat, mivel a kétharmados többséggel akármit meg lehet csinálni. Tulajdonképpen a többi párt csak dísznek lesz ott. Ekkora erővel még Orbán Viktort királlyá is választhatnák ha akarnák I. Viktor néven az Orbán-házból. Amúgy a rossznyelvek szerint a király-jelölt előző kormányciklusa alatt fel is próbálta a koronát, amikor a Múzeum azt eladta a Parlamentnek. Vagyis átvitték, bocsánat. :P

Érdekes fejlemény, hogy Dávid Ibolya után a másik nagy politikus asszony, Lendvai Ildikó, "a nemzet anyósa" is lemondott. Szerintem jól tette. Ez már szinte szükségszerű volt. Ha már ilyen szarul jöttek ki ebből a választásból, akkor legalább változzon már valami, próbáljanak megújulni.

Az ország választási térképéből meg egy nagy narancsot csináltak az emberek, amely itt-ott szépséghibás. Csak két kis pici választókerület lett MSZP-s Budapesten meg egy független BAZ-megyében, de az Jobbik bérenc. Hogy eddig miért nem vágták ki ezt a Molnár Oszkárt a Fideszből azt nem tudom. Minden esetre most a Jobbikkal a háta mögött függetlenként és Edelény polgármestereként nyert. Visszatérve a "narancs ország"-ra: elég snassz lett. Milyen szar lehet a "más" képviselőknek bemenni a Parlamentbe, hogy ha eldob egy bumerángot, akkor azzal tuti, hogy fideszest talál el. Szóval sokan vannak a fiúk. Kissé tényleg félelmetes. De talán azért a józan ész vezérli őket is és nem csinálnak meg olyat, ami egyértelműen rossz vagy felesleges. Tényleg szeretném azt hinni, hogy nem csak szövegelés volt eddig, amit láttunk/hallottunk. Mondjuk nekem ebben a szövegelésben is volt pár dolog, ami nem volt szimpi, mint például, hogy büntessünk meg mindenkit, akit lehet. Nem erre kéne fecsérelni az energiát véleményem szerint. De én már semmit nem hiszek el ezeknek, szóval nagyon kételkedek, hogy többségben lesznek a jó intézkedések. Viszont ahogy a korábbi ilyen bejegyzésemben írtam: fentartásokkal ugyan, de bízom a Fideszben. Szóval most már tényleg legyen "Hajrá Magyarország! Hajrá magyarok!"


A bejegyzés trackback címe:

https://adamsmind.blog.hu/api/trackback/id/tr631954078

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása