Lehet, hogy néhányan emlékeznek, hogy még régen elkezdtem egy bejegyzés-sorozatot film és zene témában. Na most ezt fogom folytatni egy harmadik típussal: a sorozatokkal.

Mostani bejegyzésem alanya a Spartacus: Vér és homok (Spartacus: Blood and sand). Ez egy egészen frissnek mondható sorozat, mely a Starz nevű új-zélandi csatorna gondozásában készül. Témája elég egyértelmű: a történelmi alak, Spartacus történetét dolgozza fel modern filmes technikával megtámogatva.

Én személy szerint nagyon szeretem a történelmi témájú filmeket és sorozatokat, de ez amellett, hogy a történelmi hűséget kiválóan visszaadja, még túl is mutat azon. Azt kell mondjam, hogy a sorozat írói az egyik legtehetségesebbek a világon ilyen téren. Egyszerűen nem tudhatod, hogy mire számíts a következő pillanatban és ez rendkívül izgalmassá teszi.

A sorozatot először féltem elkezdeni, mert azt hittem, hogy az erotikán lesz a hangsúly, de hál' Istennek nem így lett. Nem mondom van benne nem kevés, minden részre kijut, de ez inkább úgy jelenik meg, mint a római élet szinte természetes velejárója.

Mint említettem a sorozat fontos jellemzője, hogy folyamatosan fenntartja az érdeklődést és ez szerintem szándékos. Ennek érdekében nem félnek véres halál által kiiktatni akár fontosabb szereplőket sem. E módszerrel el tudják érni, hogy a sorozatra alaptermészeténél fogva kíváncsi lesz a néző. Nem kényszerülnek olyan eszközök alkalmazására, mint esetleg más sokkal gyengébb sorozatoknál, hogy a tetőpont előtt befejezik a részt és mindenképp kíváncsi vagy a jelenet végére, ezért megnézed a következő héten is.

Eddig csak az első évad van kész, mert a főszereplőnél rákot diagnosztizáltak és elment gyógyulni. Ha igaz a hír, akkor ez sikerült is, vagyis jobban van és mostanában fognak hozzáfogni a második évadhoz. Azért az alkotók nem akarták cserbenhagyni a nézőket és amíg oda volt Spartacus, addig elkészítettek egy 6 részes előzmény-sorozatot (Spartacus: Gods of the arena), ami azt eleveníti meg hogyan zajlott az élet a gladiátor iskolában és Capuában Spartacus odakerülése előtt. Ez az előzmény-sorozat sem hagyott alább minőségben és kiválóan illeszkedik az első évadhoz. Olyan mintha már eleve tervezték volna az elkészítését (mondjuk nem kizárt).

Az első évad a felkelés kirobbanásával ért véget és hogy a rabszolgák megölték uraikat. Most egy másik sorozatot raktak a helyére a fentebb említett okok miatt, talán az is jó lesz. Én viszont epekedve várom a folytatást.


A bejegyzés trackback címe:

https://adamsmind.blog.hu/api/trackback/id/tr902704394

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása