Tudom, hogy most jó páran az előző bejegyzés folytatását várták és most csalódniuk kell. Megnyugtatom őket, hogy nem marad el az sem, de gondoltam a hatás növelése érdekében megváratom őket és másról írok, ami mostanában történt.

Az előző hét az SZTE-n szünet volt, így jött az ötlet, hogy fellátogatok Budapestre és Gödöllőre, ha már ott tanul az asszony. Nem volt rossz. Megnéztem egy csomó nevezetességet és elégedetten állapítottam meg, hogy Budapest méltán viseli Magyarország fővárosa címét. Na mondjuk az is igaz, hogy szerintem ez a dolog már átesett a ló másik oldalára és a város irreálisan nagy lett az ország méretéhez képest. Ott él már az ország lakosságának ötöde és egyre gyarapszik. A médiából is az a képlet jön át nagyon sokszor, hogy Magyarország=Budapest. A többi rész elhanyagolható. Azt lehet tudni, hogy arra felé is élnek valakik, de ha nem történik "véletlenül" olyan dolog, mint például egy iszapkatasztrófa, akkor le van szarva.

Azért ne gondolja senki, hogy negatív élményekkel távoztam. Nagyon is jó volt, amit az is erősített, hogy beültünk egy L'art pour l'art Társulat előadásra. Némelyik poénon eszméletlen jót nevettem. Mindig is vágytam rá, hogy mielőtt meghalok lássam őket élőben. Hát most sikerült. Én jószívvel ajánlhatom mindenkinek őket. Azt hiszem nem egészen két hét múlva lesz ugyanez az előadásuk a Budapest Bábszínházban.

Addig is egy kis ízelítő. Valami hasonló volt ott is:


A bejegyzés trackback címe:

https://adamsmind.blog.hu/api/trackback/id/tr162415983

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Ann(gyalk)a · http://anngyalka.blog.hu 2010.11.02. 22:39:31

Én eddig úgy tudtam, hogy a pestiek úgy képzelik, hogy van Bp meg a vidék és ez két pont... ha szegedi vagy és továbbképzés van Záhonyban és Pesten, akkor Záhonyba küldenek, mert "az közelebb van" (pláne, hogy Pest megyében kell átszállni a vonattal...).
Ezt a centralizációt egyébként nagyban erősíti az infrastruktúra központúsága, az autópályák, a vasutak mind oda vezetnek...
Nem is gondoltam volna, hogy az előadás ekkora hatással lesz rád... még szerencse, hogy mégis elmentünk. A végén még rossz emlékekkel távoztál volna...

Gali Máté · http://hetimate.blogspot.com/ 2010.11.04. 08:24:51

"Ott él már az ország lakosságának ötöde és egyre gyarapszik."

Úgy tudom, hogy már csak 1,7 millió fő Budapest lakossága, és a migráció miatt inkább csökken, mintsem nő.

EdemLegend · http://adamsmind.blog.hu/ 2010.11.04. 09:12:06

@Gali Máté: Az 1,7 millió valóban stimmel, de ekkora számnál 300 ezer emberen ne vesszünk össze. Egyébként meg ha Budapestet és vonzáskörzetét együttesen nézzük, akkor már majdnem 2 és fél millióról beszélhetünk (ennyi ember használja a főváros infrastruktúráját rendszeresen).
Én pont ellenkezőleg tudom: Budapest lakossága nő és ez pont a migrációnak köszönhető.
index.hu/belfold/budapest/2010/02/24/novekszik_budapest_nepessege/
süti beállítások módosítása