Homokháti Sok-a-dalom 2.

Címkék: zene sztorizás

2010.07.03. 14:27

No, tegnap ismét volt sokadalom, ezúttal a Magna Cum Laude volt a sztárvendég. Ugye hogy lehet ezt szépen is! A tegnapi koncerttel meg voltam elégedve. Azt hozta, amit korábban is elvártam volna.

Egy laza 20 perces beállás után - amit a road-ok végeztek el - jöttek is a srácok és igazi(!) hangulatot csináltak. Kb. másfél órás volt a zenei hangzóanyag és tetszett. Kifejezetten tetszett. Hiába az élőzenét nem lehet összehasonlítani semmivel. Egyedülálló. Nincs az jó felvétel, ami felveheti vele a versenyt. Talán azért, mert az ilyen felvételről játszott dolgokból hiányzik az 'itt és most', ami egyedi élménnyé teszi.

A Magna Cum Laudé-nak nem igazán volt szüksége olyan dolgokra, mint Hevesi Tamásnak. Nem mondom olykor Mező Misi (ének) mondta, hogy "aki jól érzi magát tapsoljon!" De ez még belefér. Olyan is volt, hogy "akkor most tegyük fel a kezünket", de nekik valahogy szívesebben felteszi az ember. Mivel náluk tényleg buli-hangulat volt nem esett nehezemre.

Jó dalokat játszottak. Ismerteket és kevésbé ismerteket is. Vicces volt, amikor úgy a koncert 2/3-ánál ráhagyták a zenélést és lementek a színpadról, majd a felspanolt tömeg skandálni kezdte, hogy: "Pá-lin-ka! Pá-lin-ka!" Mező Misi visszajött egyedül, felvette a gitárját és közben megkérdezte, hogy: "Szeretitek?", majd a tömeg egyértelmű válasza után azt mondta: "Mi is."

Meglepő volt kicsit számomra, hogy Szabó Tibi (gitár) milyen nagy darab. Néha kicsit félelmetes volt, amikor elkezdte 'rázni' magát. Kissé esetlennek hatott, de a játékában nem igazán találtam kivetnivalót, kivéve talán azt, hogy néhány megszokott részt fel akart dobni, de sajna kicsit túl spilázta. Kara Misi (basszusgitár) játéka is rendben volt, viszont amilyen fejeket vágott az poén volt. :) Kilián Imi (dob) szintén rendben volt és sokat izzadt. Az összkép szerintem kiváló volt, őket érdemes volt meghívni. Mező Misinél még egy húrszakadás is belefért.

Szóval azt tudom összefoglalva mondani, hogy mint látszik lehet ezt korrektül is csinálni. Nem gondolom, hogy nehezebb lenne így, mint hülyének nézve a közönséget. Ha nem az előadás és a zene szeretetéért csinálja valaki, akkor jobb ha abba hagyja. A bohóckodásra én nem vagyok kíváncsi.

A Magna Cum Laude egyáltalán nem kapta fel azon a vizet, hogy fényképezték és kamerázták őket. A sors fintora, hogy ennek ellenére tegnapi produkciójukról nem került fel felvétel a YouTube-ra, úgyhogy kénytelenek lesztek beérni a standard stúdió felvételekkel:

Meg ha már ez is közeleg:


A bejegyzés trackback címe:

https://adamsmind.blog.hu/api/trackback/id/tr322127105

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása