Magyarkodás

Címkék: politika humor szégyen elmélkedés

2011.05.10. 20:18

Nem titok, hogy kishazánk egy része nemzeti-radikalizálódott és most már megérdemlik, hogy írjak róluk. Egy ideje már terveztem, hogy írok egy ilyet és kerestem a megfelelő alkalmat, de amikor volt, akkor meg nem értem rá. Ma viszont nagyra becsült kollégám felhívta figyelmünk a Facebook-on egy adatlapra és úgy döntöttem ennek kapcsán leírom a velük kapcsolatos gondolataimat.

Szóval itt van nekünk ez a drága Jobbik. Az adatlap tulajdonosa - azt hiszem ezt nagy biztonsággal kijelenthetjük - erőteljesen képviseli ezt a pártot és annak értékrendjét. Érdekes, hogy a ma Magyarországon működő más pártok hívei között sehol máshol nincsenek olyanok, mint a Jobbiknál. Senki sem ennyire fanatikus, mint ők. Mondjuk ez azt hiszem könnyen magyarázható radikális természetükkel. Azonban számomra kissé rémisztő, hogy állítólag - pártjuk szerint - övék a jövő. Ha hirtelen minden ember Magyarországon jobbikos lenne, akkor azt hiszem 2014-ben az élet nagyon hasonlatos lenne a hajdan George Orwell által felvázolt 1984-hez. Semmi jóra nem lehetne számítani. A párt erkölcséhez kellene igazodni az élet minden szegmensében. Simán elképzelhetőnek tartom, hogy hatalomra jutásuk esetén teljesen hétköznapi jelenség lenne egy olyan beszélgetés, mint ami "alanyunk" képei is alatt olvasható. Megszólalásaink 2/3-át (ha nem többet) a párt erkölcsének megfelelő formuláknak kellene kitöltenie.

Alapideológiájukkal egyszerűen nem tudok egyetérteni. Nem értem, hogy nekik miért azt dobta ki a gép, hogy a jelen problémáit akkor tudjuk megoldani, ha Magyarországot visszalökjük 100 évvel ezelőtti vagy korábbi állapotába és még az akkori nemzeti érzésre is rárakunk egy lapáttal. Ezt nem problémamegoldásnak, hanem visszafejlődésnek kellene értékelnünk. Legmerészebb esetben is csak feltételezni volna szabad, hogy a régi állapotok alkalmazhatók a jelenlegi viszonyokra. Ők ehhez képest túlságosan is magabiztosak. Ez a tény teszi egyértelművé számomra, hogy rendkívül veszélyes lenne hagyni kormányt alakítani ezt a pártot, mert még meggondolatlanabb mint ez a mostani és azt már semmi esetre sem engedheti meg magának Magyarország. Egy történelem professzortól hallottam, hogy az olyan politikustól menekülni kell, aki jósol és biztosakat állít a jövőre vonatkozóan. A Jobbik politikusai (és hívei is) azt hiszem ez a kategória.

A Facebook-os fickó sajnos jól jellemzi a jobbikosok többségét. Műveletlen, szűk látókörű, ennek ellenére határozott véleményt fejt ki olyan dolgokban, melyekhez nem ért. Ezek az emberek előszeretettel hangsúlyozzák keresztény mivoltukat is (használva az egyébként meg nem értett jelképet: a kettős keresztet), de pont ők azok, aki rendkívül kirekesztően viselkednek, mintha a názáreti ács ezt tanította volna. Egy ponton - látszólag - eltér a párt és híveik programja, ez pedig a régi, fájó seb, Trianon kérdése. Az emberek semmivel sem törődve teljes helyreállítást követelnek, a párt viszont csak a határon túl élők felkarolását tűzte ki célul. Persze az is örülne ha visszacsatolnák a területeket, de tudja, hogy ezt a nézetet egyelőre nem képviselheti a Parlamentben. Ez a dolog úgy gondolom eleve elvetélt, mert csak katonai úton lenne megoldható, de az Ég adja, hogy ne kerüljön rá sor. Arról meg ne is beszéljünk, hogy azokat a területeket kissé nehézkes is lenne integrálni, mivel régóta külön élünk, megváltoztak a viszonyok. Abba is biztosak lehetünk, hogy nagy gazdasági potenciált nem hozna a számunkra, sőt inkább gyengítené az amúgy sem erős Magyarországot.

Ezen szélsőjobboldali radikálisok céljaira én ezt küldeném válaszul (annyi értelem legalább van ebben is):

Azoknak viszont, akik már menthetetlenül elkötelezték magukat a magyarkodás felé, pedig ezt:


A bejegyzés trackback címe:

https://adamsmind.blog.hu/api/trackback/id/tr22893977

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Ann(gyalk)a · http://anngyalka.blog.hu 2011.05.11. 13:35:17

Csak egy gondolat a területek katonai visszafoglalásához:
Egy bennfentestől tudom, hogy hazánk katonai felszereltsége és mentalitása eléggé a padlón van, és nem hogy foglalgatni nincs esélyük, de ha pl. Románia le akarna rohanni minket, 10 óra alatt megtehetné.

P.Gáspár 2011.05.16. 17:06:32

Anna, ha lenne elég ereje Magyarországnak területfoglalósdihoz, akkor sem lenne realitása a dolognak. A nemzetközi szervezetek és egyezmények sosem engednének ilyen ostobaságot, beledőlne a magyar gazdaság a szankciókba, és nem mellékesen azok a területek az ott élő románok, szerbek, szlovákok, szlovének, ukránok és horvátok OTTHONAI egyben, ahol legfeljebb sokszáz évvel ezelőtt volt valaha is magyar többség. De van olyan hely is, ahol meg a büdös életben sem...
süti beállítások módosítása