Megállítunk és büntetünk

Címkék: politika

2010.11.03. 18:46

Na most már ebben a témában is meg kell szólalnom, mert ez már nem csak kihúzta a gyufát, hanem meg is gyújtotta.

Nem tudok mást mondani, mint hogy a drágalátos Fidesz már végképp meggárgyult. A nyugdíjpénztárral kapcsolatos lépést még megértettem. Az nem más, mint egy burkolt pénzszerzés. Hiányzik az ügyből az őszinteség és így mondhatni lopásnak is tekinthető, de ez már azt hiszem megszokott. A 98%-os különadó körüli botrány már jelez valamit: itt bizony bújtatott diktatúra van. Pont abba a hibába esnek bele, amivel hónapokkal ezelőtt az MSZP-t ostorozták. Szemrebbenés nélkül a pofánkba hazudnak. Annyira jól nem megy nekik azért, mert még csak egy titkos hangfelvétel napvilágra kerülése sem kell hozzá, hogy lássuk az igazságot. Képesek azt mondani, hogy az Alkotmány Bíróság döntése egyértelműen szembemegy az emberek akaratával. Arról már persze egy szó sem esett a részükről, hogy az elutasításnak mégis mi volt az oka. Az AB ugyanis szakszerűen megindokolta a döntését és egyáltalán nem az alapgondolattal - vagyis a 98%-os különadó létével - volt gondjuk, hanem a törvény kidolgozatlanságával. Ebben a formájában ugyanis olyanokat is érintett volna, akik nem érdemelnék meg.

Ami ezeken túl kicsapta nálam a biztosítékot az az, hogy egy újabb korszak alkotó ötlettel áltak elő, miszerint: a rendőr bírságolhasson százezer forintig. Ez azért nem rossz. Az már biztos, hogy a Fidesz szeret arányaiban nagy számokkal dobálózni. Ez a döntés - ha megvalósul - a jelenlegi felső határt ötszörösére növelné. Az eddigi maximális 20 ezerrel én azt hiszem semmi gond nem volt. Ennyi kiesés is megtudja vágni az embert. Na de 100 ezer forint?! Sokaknak nincs is ennyi fizetése. Hogy az anyámba fizetné azt be 30 napon belül anélkül, hogy megfagyna ill. szomjan/éhenhalna? Főleg úgy, hogy: "Az elfogadott és tudomásul vett helyszíni bírság ellen nincs helye jogorvoslatnak; a törvény nem teszi lehetővé a méltányosság alkalmazását, valamint a részletfizetés engedélyezését." Nem gondolom egyébként se, hogy a szándékosan elkövetett szabájsértésekből több lenne itt, mint másutt, ami miatt indokolt lenne ennyire fegyelmezni a népet. A balesetek számát meg úgy sem lehet 0-ra redukálni. Némelyik nem is a közlekedők hibájából történik.

Ez a jogszabály is beállhat a többi sorába azzal a címkével, hogy átgondolatlan. Vagy lehet, hogy átgondolt, de az embereket leszarta. A Fidesz kezdi bebizonyítani, hogy ő nem az a megváltó, akire az emberek többsége várt. Kellett nekik 2/3-ot adni, sőt kormányzópárttá választani...


A bejegyzés trackback címe:

https://adamsmind.blog.hu/api/trackback/id/tr192420695

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

liome · http://artruch.files.wordpress.com/2009/05/dr-house.jpg 2010.11.03. 20:28:28

"itt bizony bújtatott diktatúra van"-töri szakos vagy, ilyen hülyeségeket ne irj.
A helyszíni bírság emelése sztem meg igen jó ötlet:ha nincs 100 ropid, akkor ne nyomd a gázt 120-al...

EdemLegend · http://adamsmind.blog.hu/ 2010.11.03. 22:14:28

@liome: Nem tudom te hogyan nevezed azt, hogy ha valaki(k) a te állítólagos akaratodra hivatkozva mindent megtesz, ami eszébe jut. Szerintem a mostani lépések diktatórikus jellemzőket hordoznak. Ezt próbáltam kifejezni ezzel. Diktatúra és diktatúra között is van különbség egyébként (van puhább és keményebb). Ez a dolog még nyilván nem tart ott, mint mondjuk a kommunizmus (hála Istennek). A rendszer maga meg nyilván nem fogja azt mondani magáról, hogy diktatórikus. (A kommunizmus is demokratikusnak tekintette magát.)

Persze az elrettentés szándék meg világosan látszik a bírság emelésből, de ez megint nem azokat érinti rosszul, akik igazán gyorsan mennek. Azokról eddig is legombolhattak akár 300 ezer forintot, akik mondjuk 180-nal mentek, de ők rendszerint a legújabb BMW-vel vagy Audi-val teszik ezt, ami azt helyezi kilátásba, hogy kilóra megveszik az összes bírságolót. Nekik még az sem tétel.
Amúgy meg nem csak a gyorshajtókra kell csak itt gondolni. Miután megállít a rendőr, gyakorlatilag arra büntet meg, amire nem szégyell. Van is egy példám: Jómagam egyszer egy olyan helyen fordultam el jobbra, ahol csak egyenesen lehetett volna menni, de lemeszeltek és azt mondták, hogy ez közterületi szabálysértés és 50 ezer forint. Rendesek voltak és azt írták be, hogy a biztonsági öv nem volt bekötve, így csak 3000 volt. Na most ez az eset éppen jól sült el, de kötekedős rendőrnél elmehet pont a másik irányba is.
süti beállítások módosítása